FECRIS

Crnogorska defendologija – (Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore), jednoglasno je primljena za korespondenta u FECRIS (European Federation of Centres of Research and Information on Cults and Sects) uz značajnu podršku Hrvatske, Ukrajine i Austrije.

FECRIS-(www.fecris.org) Old FECRIS website http://griess.st1.at/gsk/fecris Evropska federacija centara za istraživanje i informisanje o sektama FECRIS Federacija je međunarodna nevladina organizacija osnovana 1994. u Parizu s participativnim statusom u Vijeću Evrope i Ujedinjenim Narodima. Temelji se na francuskom zakonu iz 1901.godine s laičkim pristupom, bez obzira na vjersko, filozofsko ili političko opredjeljenje članova. Federacija danas ima 54 centara u 30 zemalja Evrope i svijeta. Zahvaljujući svojim aktivnim učešćem na evropskoj sceni, Defendologija centar može objektivno informisati crnogorsku javnost i institucije o rezultatima koje su neke uređene evropske države postigle ne bi li pomogle žrtvama sektaškog ponašanja i njihovim porodicima.

Jednoglasnom Odlukom najvećeg tijela ove Evropske organizacije dana 23.03.2014 godine, crnogorska defendologija- Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminiloška istraživanja Crne Gore primljena je u FECRIS. O odluci najvećeg tijela ove organizacije obaviješteni smo od naših prijatelja iz Hrvatske CISK- Branke Dujmić – Delcourt – predsjednice centra za informiranje o sektama i kultovima (CISK) i člana Upravnog vijeća FECRIS-a i Radne grupe za sekte u Vijeću Evrope.

CISK je (www.cisk.hr) Hrvatski Centar za informisanje o sektama i kultovima, prikuplja informacije iz toga područja. CISK je član Evropske federacije centara za istraživanje i informisanje o destruktivnim sektama (FECRIS).

VAŠA DEFENDOLOGIJA

5919total visits,2visits today