Obilježavanje Dječje nedjelje

U sklopu obilježavanja “Nedjelje djeteta”, Dnevni centar za djecu i porodicu “Defendologija je u saradnji sa organizacijom  Korina Animals organizovao radionicu ” Suživot sa životinjama” koji je organizovan  povodom Svjetskog dana životinja koji se obilježava 4. oktobra svake godine. Posvećen je pravima životinja i njihovim dobrobiti, sa posebnim akcentom na odnos čovjeka prema ostalim životinjama i važnosti svih životinja za život na zemlji.

 

Takodje, Dana  u toku nedjelje  prostorije Dnevnog Centra za djecu i porodicu “Defendologija” posjetila je velika pjesnikinja, humanista i obožavateljka djece i poezije Goradana Sarić. Djeca su sa njom recitovala, pjevala i govorila o važnosti obrazovanja. Obzirom da je Gordana i profesor francuskog jezika djeca su za nju pripremila nekolike rečenice na francuskom. Na zadovoljstvo svih, Gordana nam je poklonila svoju knjigu, zbog čega smo joj veoma zahvalni.

 

Svaki dan započinjemo  sa sportskim aktivnostima jer je od izuzetne važnosti da djeca izgrade karakter, prihvate fer plej, toleranciju prema drugom i radne navike. Sve to stvara bolje pojedince. Zato je važno da djeca imaju sto više mogućnosti za besplatan sport i različite rekreacije.

Realizovana je i posjeta vrtiću “Kosovka djevojka” gdje su djeca iz Dnevnog centra imala priliku da se druže i upoznaju sa ostalom djecom i provedu kvalitetno i zabavno vrijeme sa njima.

VAŠA DEFENDOLOGIJA

3022total visits,1visits today

Related posts

Leave a Comment