Mjesec društvenog aktivizma obilježavaju brojne aktivnosti u Dnevnom centru (seminari, prikupljanje pomoći, dani otvorenih vrata, pozivi)

Utoku vikenda 24/25.03.2018 godine u Podgorici u okviru I modula seminara koji je organizovao Centar za gradansko obrazovanje govorilo se o  temi: “Upravljanje EU projektima”, Preciznije, govorilo se  o upravljanju projektnim ciklusom, narativnom i finansijskom izvještavanju u okviru projekta “Smjestimo korupciju u muzej”.

Naš projakat “Korupcija na nultu opciju” od 01. aprila 2018 godine realizuju Defendologija centar u saradnji sa Centrom za političku edukaciju i saradnikom na projektu Portal Onogošt.me  a finansijski ga je podržao Centar za gradjansko obrazovanje, kroz grantove čije je finansiranje omogućila Delegacija EU u Crnoj Gori.

U toku je prikupljanje pomoći za djecu koja su ugrožena eksploatacijom od prosjačenja koju realizujemo sa Osnovnim školama.

Dan otvorenih vrata započet je posjetom djece iz prvog razreda JU OŠ Mileva Lajović – Lalatović

 

Akcija pruži manje daj više – koja je usmjerena na prevenciju dječjeg prosjačenja prvenstveno kod gradjanja da djeci ne daju novac već da im kupuju hranu i druga sredstva neophodna za živor (garderobu, obuću, igračke).

Prisustvo  cjelokupnog osoblja Maršu  u Podgorici u okviru kampanje “I prava Romkinja su ljudska prava” povodom mjesec dana Romskog ženskog aktivizma na kome je učešće uzelo oko 60 Roma/kinja, Egipćana/ki i predstavnika/ca NVO iz Nikšića i Podgorice, koje su ispred Ministarstva pravde, Vrhovnog državnog tužilaštva, Vrhovnog suda,  Skupštine i Vlade Crne Gore ukazali na zahtjeve koje pomenute institucije moraju da izmjene u djelu dječijih ugovorenih brakova. Organizator je partnerska organizacija Centar za romske inicijative.

Izvor fotografija: CRI Nikšić

 

Izvodjenje predstave o dječjim ugovorenim brakovima amaterskih glumaca Centra za romske inicijative iz Nikšića uz partnerstvo Defendologijacentra, Medjunarodne policijske asocijacije – Sekcija Crna Gora i NVO Centar za prava djeteta kao i posjeta brdu Gorica na kojoj su djeca iz našeg centra prisustvovala pokaznoj vježbi Posebne jedinice policije.

3187total visits,2visits today

Related posts

Leave a Comment