Mjesec aktivizma društva u borbi protiv dječjeg prosjačenja u Crnoj Gori (12-03-12.04. 2018)

U periodu od 12.marta do 12.aprila 2018 godine zaposleni u Defendologija Centru Crne Gore sprovešće akciju “Mjesec aktivizma društva u borbi protiv dječjeg prosjačenja u Crnoj Gori“.
Mjesec aktivizma društva završiće se na Međunarodni dan djece ulice 12 aprila 2018 godine prigodnom aktivnošću.
 
Ove aktivnosti preduzimaju se s ciljem podizanja svijesti i skretanja pažnje nadležnih institucija i javnosti na problem djece uključene u život i rad na ulici, koja odrastaju bez odgovarajuće brige, uskraćena za osnovna ljudska prava i koja su često žrtve različitih oblika eksploatacije i nasilja.
 
Predstavnici Defendologija centra sprovešće niz aktivnosti od kojih izdvajamo:
 
1. Akciju “Pruži manje daj više” usmjerenu na neposredne kontakte sa gradjanima u cilju edukovanja javnosti na posledice od davanja novca djeci koja žive i rade na ulici.
2. Gostovanja u medijima i prisustvo u štampanim i elektronskim medijima sa ciljem pridobijanja što većeg stepena medijske pažnje i ukazivanja na problem prosjačenja djece u Crnoj Gori.
3. Organizovanje tri dana otvorenih vrata u Dnevnom centru za djecu i porodicu za učenike iz najmanje tri Osnovne škole.
4. Organizovanje otvorenih vrata za druge gradjane.
5. Organizovanje likovnih izložbi djece koja žive i rade na ulici ili su u potencijalnom riziku;
6. Organizovanje izleta za djecu koja žive i rade na ulici;
7. Razgovori sa predstavnicima lokalne samouprave u cilju ukazivanja na značaj podrške djeci koja žive i rade na ulici i njihovim porodicima.
8. Objavljivanje poziva za prikupljanje radova za peti časopisa “Defendologija MNE”, koji će se ovaj put baviti isključivo temema prosjačenja djece. Dosadašnji brojevi izazvali su značajnu pozornost javnosti, naučnih i stručnih radnika iz zemalja Zapadnog Balkana.
9. Petodnevna akcija prikupljanja polovne garderobe, hrane i drugih sredstava za potrebe djece koja žive i rade na ulici.
 
Takodje, organizovaće se i niz drugih aktivnosti sa djecom i njihovim roditeljima kao i gradjanima o čemu će javnost biti upoznata.
 
Kontakt: +382 (40) 682-680 (tel/faks)
e mail: defendologijamne@gmail.com

1676total visits,1visits today

Related posts

Leave a Comment