Studijska posjeta stručnih radnika Dnevnog centra za djecu i porodicu

Stručni radnici DC za djecu i porodicu “Defendologija” prisustvovali su studijskoj posjeti u Beogradu uz finansijsku podršku Save the Childrena NWB.  Stručno osoblje bilo je smješteno je Hotelu „Majestic“,  a studijska posjeta trajala je u periodu od 20.11.2017 do 23.11.2017 godine.

Učesnici studijske posjete  bili su psiholozi dnevnih centara Banja Luka, Bihać,Bjeljina, Brčko, Podgorica i Nikšić. U ime Dnevnog Centra „Defendologija“ – Nikšić  studijskoj posjeti prisustvovale su koordinatorka DC Jelena Milić, psihološkinja Ilda Šabotić i socijalna radnica Anastazija Langer.

Cilj studijske posjete prvog dana  bio je monitoring i evaluacija programa “Jačanje porodice”,  čiji je program vodila g-dja Nada Šarac.

Drugog dana studijske posjete jedan od dva cilja  je bilo sumirnje savjeta i preporuka proizašlih iz monterskog procesa  Pozitivne discipline, razmjena iskustava i umrežavanje.

Konsultantice su bile Milena Mihaijlović i Angelina Skarep voditeljice obuke Pozitivna disciplina/roditeljstvo. Drugi cilj je posjeta Centru za integraciju mladih u Beogradu (CIM) i upoznavanje sa njihovim programom jačanja porodice, kao i upoznavanje sa uslugama i radom koje CIM pruža korisnicima.

Ishodi studijske posjete su preporuke za program Jačanja porodice, preporuke za izradu nacrta načina integracije Pozitivne discipline u radu dnevnih centara.

 

VAŠA DEFENDOLOGIJA

957total visits,2visits today

Related posts

Leave a Comment