09.06.2017 Sadnja na brdu Trebjesa od strane korisnika/ca DC za djecu i porodicu

Aktivisti Dnevnog centra za djecu i porodicu “Defendologija”, naši korisnici i volonteri u petak 09. juna 2017 godine od 12.00 do 13.00 časova na nikšićkom brdu “Trebjesa” u neposrednoj blizini Motela “Trebjesa” zasadili su 15 simboličnih sadnica bora, jele i smrče, u cilju efikasnije društvene reakcije protiv života velikog broja djece koja žive pod vedrim nebom, rade na ulici ili su žrtve prinudne eksploatacije u svijetu, najčešće zlostavljenih od najbližih srodnika i njima bliskih lica. Ovim gestom nastojimo da skrenemo pažnju na djecu žrtve prosjačenja, prinudnog rada, i djecu žrtve svih oblika nasilja.

Posadjene sadnice će se pratiti u njihovom rastu i zasadjene su udaljene od šetnih staza, dovoljno daleko da ih svi vidimo ali da im ne prilazimo, osim u namjeri da ih polomimo ili uništimo ili eventualno podržimo u njihovom teškom putu razvoja i rasta upravo onako kako i rastu djeca žrtve prosjačenja i eksploatacije.

Sadnice je donirao “Montenomax – Rasadnik Vir”. Navedena aktivnost sprovodi se u okviru projekta “ENVISION – Creating ENabling enVIronment for Social InclusiON of children” koji finansira međunarodna organizacija SAVE THE CHILDREN sa sjedištem u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Portal Mladi Niksica

2035total visits,2visits today

Related posts

Leave a Comment