SADIMO ZAJEDNO 15 sadnica zimzelenog drveća kao znak protesta protiv prosjačenja djece

NAJAVA AKTIVNOSTI DC “DEFENDOLOGIJA”:

Aktivisti Dnevnog centra za djecu i porodicu “Defendologija”, naši korisnici i volonteri u petak 09. juna 2017 godine od 12.00 do 13.00 časova na nikšićkom brdu “Trebjesa” u neposrednoj blizini Motela “Trebjesa” zasadiće 15 simboličnih sadnica Bora, Jele i Smrče,  u cilju efikasnije društvene reakcije protiv života velikog broja djece koja žive pod vedrim nebom, rade na ulici ili su žrtve prinudne eksploatacije u svijetu, najčešće zlostavljenih od najbližih srodnika i njima bliskih lica. Ovim gestom nastojimo da skrenemo pažnju na djecu žrtve prosjačenja, prinudnog rada,  i djecu žrtve svih oblika nasilja.

Posadjene sadnice će se pratiti u njihovom rastu i biće zasadjene tako udaljene od šetnih staza, dovoljno daleko da ih svi vidimo ali da im ne prilazimo,  osim u namjeri da ih polomimo ili uništimo ili eventualno podržimo u njihovom teškom putu razvoja i rasta upravo onako kako i rastu djeca žrtve prosjačenja i eksploatacije.

Pozivamo dobronamjerne građane i zainisteresovane medije da isprate simboličnu sadnju na brdu Trebjesa i na taj način postanu dio jedinstvenog i zajedničkog aktivizma protiv zlostavljanja i zanemarivanja djece.

Informacije na mobilni telefon: +382 69 604-604 u vremenu od 08.30 do 13.00 časova ili na email: defendologijamne@gmail.com

VAŠA DEFENDOLOGIJA

DNEVNI CENTAR ZA DJECU I PORODICU  ” DEFENDOLOGIJA”

2519total visits,1visits today

Related posts

One Thought to “SADIMO ZAJEDNO 15 sadnica zimzelenog drveća kao znak protesta protiv prosjačenja djece”

Leave a Comment