U DC obilježena nedjelja globalne bezbjednosti u saobraćaju

Nedjelja globalne sigurnosti u saobraćaju koja se obilježava od 08 do 14 maja,  ove godine obilježena je u Dnevnom centru za djecu i porodicu u Nikšiću. Kako je problem bezbjednosti saobraćaja postao globalni problem koji u stopi smrtnosti djece  zauzima značajno mjesto,  čak više od pojedinih zaraznih bolesti, potrebno je preduzimati značajne mjere na unapredjenju u ovoj oblasti.

U organizaciji Defendologija  centra svakodnevno je u ovom periodu preduzimano mnoštvo aktivnosti na unapredjenju bezbjednosti djece korisnika našeg centra.

Prvi dio naših aktivnosti obilježen je teorijskim dijelom rada sa djecom po specijalnom priručniku za djecu koji se bavi prilagodjenim igricama kojima se jača stepen znanja u oblasti bezbjednog učešća u saobraćaju.

Drugi dio aktivnosti sastojao se u radu na terenu gdje je djeci korisnicima kroz praktične primjere objašnjavan način bezbjednog učešća u saobraćaju;

Treći dio aktivnosti sastojao se u preventivnim aktivnostima na društvenim mrežama na kojima su fotografije koje sadrže podatke o stopi smrtnosti djece i odraslih u saobraćaju i BiH i svijetu postavljene na naslovnim fotografijama društvene mreže “Facebook” naše organizacije.

 

805total visits,1visits today

Related posts

Leave a Comment