Obilježen Međunarodni dan djece ulice

Predstavnici Centra za bezbjednosna, sociološka i kriminloška istraživanja Crne Gore “Defendologija” – Nikšić,  obilježili su 12 april – Međunarodni dan djece ulice kroz više aktivnosti koje su realizovali samostalno ili u saradnji sa drugim organizacijama ili institucijama. Kako je već naglašeno organizacija je od 05 aprila 2017 godine započela akciju “Pruži manje daj više” u kojoj su svakodnevno dijeljeni flajeri i posteri sa sadržajima kojima se pozivaju građani da novac ne daju djeci i time ih stimulišu da ostaju na ulici,  već da na drugi način doprinesu pomoći djeci koja žive i/ili rade na ulici.

Akciji se pridružila JU OŠ Olga Golović iz Nikšića koja je donirala određenu količinu hrane i pomoći porodicama i djeci, što predstavlja pozitiva primjer u lokalnoj zajednici.

Kroz pojačane aktivnosti u samom Centru, obilježena je ova akcija kroz svakodnevni višesatni psihološki rad sa djecom.

Takođe, u saradnji sa Internacionalnom policijskom asocijacijom – Sekcija Crna Gora na Brdu “Gorica” u Podgorici   jedan broj naše djece učestvovao je u prezentaciji policijskih službenih  pasa, službenih konja i policijskih motorizovanih sredstava za patrolnu djelatnost  a djeca su učestvovala i u kvizu o planinarenju koji je organizovao iskusni planinar Milorad Ivanović  na kome je naša korisnica A.B. osvojila njegovu autorsku knjigu o planinarenju kao nagradu za znanje planinskih vrhova.  Pripreme o najvećim vrhovima svijeta, Evrope i Crne Gore sa djecom realizovane su u našim prostorijama kako bi djeca postigla što bolje rezultate. Na samom kraju jučerašnje aktivnosti djeca su imala mogućnost da posjete Avanturistički park u Podgorici koji je besplatno za djecu obezbijedio njegov vlasnik i da sa kompletnom opremom za ličnu bezbjednost i instruktorsku pomoć  više od sat vremena uživaju u ljepotama Brda Gorice, spravama koje postoje u Parku i slično.

 

 

 

 

 

VAŠA DEFENDOLOGIJA

1663total visits,1visits today

Related posts

Leave a Comment