Akcija “Pruži manje daj više”nastavljena u Nikšiću -u nedjelji borbe protiv prosjačenja

15. mart 2017

U nedjelji borbe protiv prosjačenja već peti dan aktivistkinje i volonteri/ke Defendologija centra Crne Gore sprovode  mjere na realizaciji akcije “Pruži manje daj više”  kroz neposrednu komunikaciju sa građanima u kojoj je prioritetni cilj da se građanima Nikšića,  ukaže na štetnosti prosjačenja djece i pružanja milostinje u novcu djeci koja žive i rade na ulici.

ulica 1Ispred HDL Laković i Marketa VOLI u Bulevaru 13 Jul u Nikšiću nastavljeno je sa akcijom u kojoj je preko 150 građana upoznato sa štetnostima prosjačenja djece i sugerisano im je da novac ne daju djeci već da ako žele biti humanisti to čine na drugi način kroz različite oblike pomoći u hrani, odjeći i obući.

Volonteri/ke i aktivistkinje nailaze nekada na neljubazne građane što je pomalo čudno obzirom da veliki broj Nikšićana ima negativnivno mišljenje o pojavi prosjačenja djece..

Dana 16. marta 2017 godine od 10 do 11 časova akcija “Pruži manje daj više” je nastavljena u blizini Filozofskog fakulteta kroz aktivnosti na upoznavanju studenata i mladih ljudi o štetnostima ove pojave.

Održan je tročasovni  zajednički sastanak sa predstavnicima/cama Međunarodne organizacije “Save the Children” gdje je razgovarano sa predstavnicima organizacije oko finansiranja aktivnosti naše organizacije. Podsjećamo Vas da je ova podaktivnost  i bila dio planskih aktivnosti u nedjelji borbe protiv prosjačenja. Uskoro očekujemo da će se ova uspješna i vodeća organizacija uključiti u naš rad.

U toku realizacije akcije “Pruži manje daj više”  i naše ključne aktivnosti edukacije građana/ki “Ulica nije moj dom”  posjetila nas  je ekipa TV CG 1 i g-dja Svetlana Ćorić gdje je snimljeno više kadrova naših aktivnosti koje ćemo uskoro imati priliku da gledamo zajednički.

U kancelariji naše organizacije je kroz aktivnosti edukacije djece koja žive i rade na ulici ili su u potencijalnom riziku organizovano više aktivnosti sa djecom u vidu psiholoških radionica na individualnom i grupnom radu sa djecom.

Pomoć u realizaciji aktivnosti pružila nam je i partnerska organizacija Centar za romske inicijative kroz njihovo učešće na realizaciji ulične akcije.

Održan je zajednički sastanak sa sekretarom Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje opštine Nikšić g-dinom Milanom Koraćem na kojem je razgovarano o modelima buduće saradnje sa lokalnom samoupravom u ovoj oblasti.

VAŠA DEFENDOLOGIJA

1577total visits,1visits today

Related posts

Leave a Comment