Unosan posao koji uništava djetinjstvo – tekst DN Vijesti

Nedjelja, 26. februar  2017. godine.

Ozbiljnost društvenog problema kao što je dječje prosjačenje bila je još jednom u fokusu interesovanja najčitanijih dnevnih novina “Vijesti” i novinarke Svetlane Mandić koja je posjetila Dnevni centar za djecu i porodicu “Defendologija” i tom prilikom razgovarala sa predsjednikom centra Slavkom Milićem, koordinatorkom centra Jelenom Milić i psihološkinjom Ildom Šabotić o problemu prosjačenja.

Neobičan gost intervjua bila je L.R. naša korisnica, starosti sedamnaest godina, koja je od svoje šeste godine žrtva nedozvoljene eksploatacije od prosjačenja. Njena iskrena ali “teška” priča zainteresovala je brojne čitaoce koji su danas u više navrata kontaktirali predstavnike Defendologija centra Crne Gore.

Gost intervjua bio je i doktor komunikoloških nauka, profesor Miroslav Knežević, doskorašnji direktor Centra za posredovanje Crne Gore i prijatelj naše organizacije.

“Ne može zajednica mnogo da pomogne – kaže L.R. ako roditelji leže kući, a djecu šalju da prose…”

Ovaj tekst na jednoj strani najčitanijih novina dolazi upravo u susret otvaranju dnevnog centra za djecu i porodicu čija najznačajnija aktivnost biće sprečavanje i prevencija prosjačenja djece i pomoć njihovim porodicama.

Portal Vijesti – Premium članak

VAŠA DEFENDOLOGIJA

2217total visits,1visits today

Related posts

Leave a Comment